Marmaris

Ligging

Het gezellige Marmaris ligt aan de Zuid-West kust van Turkije, precies in het gebied waar de Middellandse zee en de Egeïsche zee bij elkaar komen. De stad Marmaris ligt in een baai aan de Lycische kust. Aan de overkant van de zee ligt op een aantal kilometer het Griekse eiland Rhodos. Hierdoor valt Rhodos op een heldere dag goed te zien. De rode stip op onderstaande plattegrond is Marmaris.

Temperatuur

De zomermaanden beginnen in april en duren tot en met oktober. Hierdoor is het de helft van het jaar zomer warm met gemiddelde temperaturen vanaf 20 graden. In het voorseizoen bedraagt de gemiddelde maximum temperatuur tussen de 20 en 25 graden. In het hoogseizoen in juli en augustus bedraagt de gemiddelde maximum temperatuur meer dan 30 graden en in het naseizoen in september en oktober bedraagt de gemiddelde maximum temperatuur tussen de 25 en 20 graden.

Cultuur

Marmaris beschikt over een oude stad welke bestaat uit verschillende monumenten uit de 16e eeuw. Bij de haven kan een 16e eeuwse Ottomaanse burcht bezocht worden. Een andere bezienswaardigheid is de moskee van Ibrahim Agha uit de 18e eeuw. De haven van Marmaris is één van de grootste aan de Egeïsche zee en ligt helemaal vol met luxueuze jachten en schepen.

Uitgaan

Marmaris een levendige kustplaats dat uit twee gedeelten bestaat, evenals vele andere Turkse steden. Er is een oud centrum met daarin een bazaar en er is een relatief nieuw centrum. Van de bazaar naar het nieuwe centrum is het ongeveer 15 minuten lopen. Het nieuwe centrum is erg toeristisch, is geheel autovrij en bestaat uit een doolhof van kleine en smalle straten. Het nieuwe centrum heeft een boulevard waar je ’s avonds gezellig een wandeling kan maken en er is veel horeca aan de boulevard gevestigd. Hierdoor kun je je de hele avond vermaken in de winkeltjes, bars, clubs en terrassen. Marmaris heeft voor ieder wat wils, van bars tot en met grote discotheken. Ook in de zogeheten “Barstreet” is veel horeca gevestigd en daar kan je de gehele avond de kroeg in en de kroeg uit lopen. Er zijn erg veel activiteiten voor jongeren en ouderen. Een voorbeeld daarvan zijn Turkse avonden waar Turkse buikdanseressen dansen. Leuke clubs en discotheken zijn Club Rembrandt, B52, Club Joy, Club Mango, Backstreet Garden en Greenhouse Dance Club.