Lastminute Turkije

Alle reisorganisaties hebben jaarlijks veel lastminutes beschikbaar en veel Nederlanders wachten dan ook voor de lastminute Turkije aanbiedingen. Om de laagste prijs en beste kwaliteit reis te zoeken is het aan te raden de verschillende reisorganisaties langs te lopen en reizen te vergelijken. De volgende reisorganisaties staan bekend als goede reisorganisaties en kunnen ook nog wel eens stunten met de prijzen van reizen naar Turkije:

Jaarlijks veel lastminutes naar Turkije

Turkije is een land dat erg ik trek is bij Nederlanders vanwege de luxueuze resorts en het zomerse weer. De reisorganisaties spelen daar op in door veel vluchten te reserveren (stoelen inkopen noemt men dat) en aan de luchtvaartmaatschappij een bepaalde afname van stoelen te garanderen. Het komt altijd voor dat de ene bestemming in het ene jaar minder loopt dan in het voorgaande jaar, dus dan zitten de reisorganisaties met een overschot aan stoelen opgescheept. Helemaal gezien het aantal reizigers dat jaarlijks naar Turkije gaat is het aantal lastminutes naar Turkije dus ook erg groot.

Enkele dingen om rekening mee te houden

Een lastminute reis wordt normaliter 3 weken voor vertrek bekend gemaakt, maar dit kan ook nog korter voor vertrek bij grootschalige annulering van de reis. De last minutes worden op de websites van de reisorganisaties bekend gemaak of worden in de media gepubliceerd. Bij het boeken van een last minute moet vaak direct betaald worden voor de last minute, aangezien het bedrag voor vertrek op de rekening van de reisorganisatie moet staan. Let ook goed op de voorwaarden van de lastminute, dus bijvoorbeeld of de aanbieding voor een bepaald type accommodatie geldt of dat er andere bijzonderheden zijn. Controleer of voor het land van bestemming een visum benodigd is. Voor Turkije kan bij aankomst in het land bij aankomst een visum aan te schaffen voor ongeveer € 15,- welke u gepast dient te betalen. Het visum is vervolgens 90 dagen geldig. Lees meer over het aanschaffen van een visum in Turkije.