Bodrum

In de afgelopen decennia was Bodrum vooral geliefd bij de snelle jet-set van Turkije en werd het ook wel het Saint Tropez van Turkije genoemd, maar tegenwoordig is het een gewone badplaats voor Westerse toeristen geworden. Er is een sfeervolle haven, veel winkels, gezellige restaurants, mooie stranden en een bruisend uitgaansleven. In het hoogseizoen zijn er tot wel 200.000 toeristen tegelijk in Bodrum aanwezig. De stranden en hotels zijn dan totaal vol.

Ligging

Bodrum ligt op schiereiland, waar ook andere populaire kleinere badplaatsen Gumbet en Torba op liggen. Het schiereiland ligt aan de Egeïsche zee. Na Bodrum is Turgutreis ook een grote stad op het schiereiland en daar is elke zaterdag de markt. De rode stip op onderstaande plattegrond is Bodrum.

Temperatuur

De gemiddelde temperatuur in de maanden juli en augustus 33 graden. In deze twee maanden is de temperatuur ook ’s nachts ook niet kouder dan 21 graden, zodat ’s avonds en ’s nachts geen trui aan hoeft. Er is een erg lage neerslagkans, zodat de hoeveelheid neerslag verwaarloosbaar is.

Cultuur

In Bodrum zijn het kruisvaarderskasteel St. Pieter en de boulevards met de witte villa’s te zien. In het kasteel is tegenwoordig een museum voor onderwater-archeologie gevestigd waarin ook het oudste scheepswrak ter wereld is tentoongesteld. In de toren en in diverse zalen zijn veel historische voorwerpen te beschouwen. Daarnaast beschikt Bodrum over een tweetal bezienswaardige moskeeën: Tepecic Camii en Adliye Camii.

Uitgaan

De grootste discotheek van Bodrum is “The Club”, in het oosten van Bodrum in Halikarnas. Daar worden wekelijks schuimparties georganiseerd en wordt als een must beschouwd als je eens in Bodrum bent geweest. Ook biedt de club een geweldig uitzicht over Bodrum by night. Ook in het naastgelegen Gümbet is bekend om het leuke uitgaansleven en daar zijn dan ook veel discotheken en bars voor jongeren.