Antalya

Antalya is een belangrijke vakantiebestemming voor toeristen die Turkije bezoeken en ook vanuit de badplaatsen in de buurt als Kemer, Alanya en Side vinden dagexcursies naar deze grote stad plaats. Antalya heeft een kleinschalige oude stad, waar diverse moskeeën en pleinen te bezoeken. Daarnaast is er een grote bazaar met erg veel kleding, waar de dames zich goed kunnen vermaken.

Ligging

Antalya ligt aan de Zuidkust van Turkije in de streek Turkse Rivièra. Het centrum van Antalya ligt niet direct aan zee, maar het ligt een paar kilometer van het centrum. Voor toeristen zijn er een tweetal stranden. De ene is het Konyaalti Beach (kiezelstrand) en Lara Beach (zandstrand). In de omgeving van Antalya liggen de volgende badplaatsen: Kemer, Alanya, Side en Belek. De rode stip op onderstaande plattegrond is Antalya.

Temperatuur

De gemiddelde maximum temperatuur in de maanden juli en augustus is 34 graden. In deze maanden komt de temperatuur dagelijks niet onder 21 graden en is de gemiddelde neerslag nihil (als in niks).

Cultuur

Het oude centrum van Antalya heeft de poort van Hadrian en daarnaast zijn er nog een aantal historische steden en ruïnes in de omgeving, zoals Termessos, Side en Perge. In de nabije omgeving van Antalya is de plaats Myra (vandaag de dag heet het Demre) en oostelijk van Antalya ligt Perge met Griekse ruïnes uit de tijd na de Trojaanse oorlog.

Uitgaan

Voor een gezellige avond uit kunt u goed terecht in de bars en restaurants in Antalya, ook in het oude centrum. Discotheken en clubs zijn in het moderne deel van Antalya en er komen ook veel lokale Turken. Ook zijn er rond de oude haven discotheken en clubs die meer door toeristen worden bezocht. Voor het echte uitgaan voor jongeren zijn andere steden als Kemer, Side en Alanya geschikter.